Foto’s van accu en camera module van iPhone 5

Nu de lancering van de iPhone 5 steeds dichterbij komt verschijnen er ook regelmatig foto’s van onderdelen van de iPhone 5. Tenminste dat beweren de makers van de foto’s. Vandaag verschenen er foto’s van de camera, een kabeltje voor de hoofdtelefoon aansluiting en van de accu. Op de accu staan vrijwel dezelfde gegevens (3.7V en 5.3Whr) als op de accu van de iPhone 4 (3.7V en 5.25Whr) en qua capaciteit lijkt de accu net zo lang mee te gaan als die van de iPhone 4. Als het display van de iPhone 5 ook groter is dan zijn voorganger hopen we dat het display wat zuiniger omgaat met energie.

Naast een foto van de accu ook een foto van de camera van de iPhone 5 en wat daar opvalt is dat het lensoppervlak vrijwel identiek is aan die van de iPhone 4 en de LED flitser zit ook nog steeds naast de camera. Er zijn geruchten dat de iPhone 5 een 8-megapixel CMOS sensor van OmniVision krijgt maar eerder verschenen er ook berichten dat de camera van Sony is.

OmniVision introduceerde eerder deze maand een 8 megapixel camera sensor die 20% dunner is dan de huidige 8 megapixel modules die fabrikanten van smartphones en tablets op dit moment gebruiken. De Omnivision OV8850 sensor is daarnaast ook zo’n 20% beter in de registratie van kleuren en 35% meer lichtgevoelig. De sensor kan 1080p video registreren en heeft uitgebreide HDR mogelijkheden. De dikte van de sensor is 4.7mm en past in een 8.5mm x 8.5mm autofocus module. Ter vergelijking de dikte van de sensor in de iPhone 4 is 6.5mm. De massaproductie begint helaas pas in het eerste kwartaal van 2012 en daarmee is de kans verkeken dat de iPhone 5 de nieuwe 8 megapixel module van OmniVision aan boord heeft.