Fotograaf van het Witte Huis maakt zijn keek op 2015 van iPhone foto’s

Pete Souza is de officiële fotograaf van het Witte Huis en daarmee ook van President Barack Obama. Zijn Instagram terugblik op 2015 is dit jaar geheel samengesteld met foto’s die hij met zijn iPhone heeft genomen.
1
Veel van zijn volgers vragen hem regelmatig of een foto met een spiegelreflex camera is genomen of met een iPhone. Om dat met zijn terugblik op 2015 te voorkomen heeft hij dit jaar alleen vierkante Instagram foto’s geselecteerd die hij heeft genomen met zijn iPhone. Voor veel Instagram puristen is dat ook de basis van Instagram, vierkante foto’s publiceren die met een smartphone zoals de iPhone zijn genomen. Souza maakt ook veel gebruik van de Hipstamatic app en uit zijn voorproefje blijkt dat Obama zelf een GoPro gebruikt.
2
Souza gebruikt meestal een Canon 5D Mark 3 maar hij maakt ook foto’s met een Sony, Nikon of een Leica camera. Vanaf volgende week kan je een blik achter de schermen nemen van het Witte Huis via Souza’s keek op 2015. De foto’s zijn te zien via zijn Instagram account: www.instagram.com/petesouza/
3