Fotograaf Time magazine en hofleverancier bij het Witte Huis gebruikt nu ook een iPhone 6 en een iPhone 6 Plus

Fotograaf Brooks Kraft werkt niet alleen voor Time magazine maar hij is ook hofleverancier voor het Witte Huis sinds 2000. Sinds dat jaar vereeuwigd hij ook elk jaar de kerstversieringen op 1600 Pennsylvania Avenue in Washington D.C. Dit jaar besloot Kraft het eens met een iPhone 6 te doen. Dat kan omdat het versieren van het Witte Huis weinig nieuwswaarde heeft. Zeg maar hét moment om zijn nieuwe speelgoed eens goed te testen zodat hij later zijn iPhone 6 en iPhone 6 Plus ook bij meer nieuws georiënteerde momenten kan gebruiken.

Het viel hem meteen op dat het gebruik van de iPhone 6 en 6 Plus andere foto’s opleveren dan voorgaande jaren. De resultaten waren goed ondanks ingewikkelde lichtomstandigheden. De iPhone 6 en de Plus hebben een goede standaard kleurbalans volgens Kraft. De iPhone 6 heeft hij gebruikt in ruimtes waar weinig licht was vanwege de beeldstabilisatie die de iPhone 6 niet heeft.

De iPhone gaat de professionele DSLR van Kraft niet vervangen maar hij ziet het als een tool om op een andere manier te kunnen werken. De iPhone valt ook niet echt op en de meeste mensen reageren nauwelijks op een iPhone. Daardoor kan hij ook ongedwongen (candid) foto’s nemen. Dat is met zijn professionele camera vaak niet mogelijk.
boompje
Foto van de Witte Huis kerstboom genomen met een iPhone 6 door Brooks Kraft. Bron: Time