Foto van mal voor iPad Pro (dummy) opgedoken op Chinees microblog Weibo

Met de introductie van de 12-inch “iPad Pro” later dit jaar hoopt Apple de dalende iPad verkoop weer wat op te krikken. Op het Chinese sociale microblog Weibo is een foto opgedoken van een mal voor de productie van de achterkant van de 12-inch iPad Pro. Bij de foto staan verder geen specificaties alleen de tekst “iPad Pro.” Het is volstrekt onduidelijk of dit ook een mal is voor het eindproduct, het kan ook dat deze mal is gemaakt voor een dummy of prototype.

De foto van de mal (rechts) is van een slechte kwaliteit maar in het midden is nog net een Apple logo te zien. De exacte afmetingen zijn onduidelijk maar dat de mal voor de iPad Pro groot is, is een feit. Ter indicatie links een foto van een dummy van de iPad Pro uit mei 2014. Het gaat vermoedelijk om een mal voor een dummy die fabrikanten van accessoires gebruiken voor de productie van bijvoorbeeld hoesjes. De relatieve simpele afwerking doet ons en anderen in dit geval vermoeden dat het om een mal voor een dummy gaat. Feit is dan weer wel dat die pas worden gemaakt als Apple een “GO” heeft gegeven voor de aanvang van het productieproces voor de iPad Pro.

In oktober wist The Wall Street Journal te melden dat Apple de productie van de iPad Pro had uitgesteld vanwege de enorme vraag naar de iPhone 6 en de iPhone 6 Plus. Volgens andere geruchten gaat Apple de iPad Pro tussen april en juni lanceren.
iPad Pro mal