Apple medewerker upload per ongeluk 8-megapixel foto naar Flickr die is genomen met een volgende generatie iPhone

Afgezien van het feit dat je EXIF informatie van een foto kan bewerken zou dit wel eens een foto kunnen zijn die genomen is met een iPhone 5. In eerste instantie leek het om een foto te gaan die genomen is met een iPhone 4 maar uit de EXIF gegevens blijkt dat het het origineel een resolutie van 3264 x 2448 pixels heeft en die resolutie haal je alleen maar met een 8-megapixel camera. De lens wijkt ook af met 4.3mm f/2.4 ten opzichte van een iPhone 4 met een 3.85mm f/2 lens. Volgens geruchten krijgt de iPhone 5 een 8-megapixel CMOS sensor van OmniVision. In hoesjes voor de iPhone 5 die eerder opdoken zat vaak een grotere opening voor de lens op de achterzijde.

De EXIF informatie van de foto bevat ook een GPS locatie en daaruit blijkt dat de foto op de Apple campus is genomen in Cupertino. 

De foto was tot vanmiddag te vinden op Flickr maar nadat de foto op veel blogs opdook is de foto op de Flickr pagina gewist. Dat is meestal een goede indicatie dat de foto echt gemaakt is met een iPhone 5. Apple medewerker Anton D’Auria zal vandaag in ieder geval geen topdag hebben gehad op de Campus.

 

Update: de foto mag dan wel gewist zijn maar uit de twitter pagina van Anton D’Auria blijkt dat hij inderdaad werkt bij Apple als technicus.

 

Update 2: Een lezer van This is my Next heeft de foto bewerkt in Photoshop  en daar is helaas net niet de iPhone 5 te zien.