Flip Mino en Flip Ultra HD versus iPhone 3GS

De San Francisco Chronicle heeft de Flip Mino en de Flip Ultra HD vergeleken met de iPhone 3GS. De Flip Mino is qua prestaties bijna net zo goed als de iPhone 3GS maar de beeldkwaliteit van de iPhone 3GS is beter. Voordeel van de Flip Mino is een zoomfunctie en bij opname in huis zijn de beelden iets beter dan die van de iPhone 3GS. De Flip Mino is dus iets lichtgevoeliger.

De Ultra HD verslaat de iPhone 3GS en dat is niet zo gek want die heeft een resolutie van 1280 x 700. De iPhone 3GS heeft een resolutie van 640 x 480. De Flip Ultra HD neemt audio in stereo op en het audio van de iPhone 3GS is mono.

De opslag capaciteit van de iPhone 3GS is een voordeel. 16 tot 32 gigabyte terwijl de Flip Ultra HD maar 8 gigabyte heeft. Een video terug kijken is op het 3.5 inch scherm van de iPhone beter dan het 2 inch LCD schermpje van de Flip Ultra HD. De opnametijd van de Flip Ultra HD is langer maar de maximale opslag capaciteit van zo’n 120 minuten is een beperking. Met de iPhone 3GS kan je ongeveer 2,5 uur opnemen voordat de accu leeg is en met een externe accu al gauw zo’n 5 uur. De iPhone 3GS is iets wat je altijd bij je draagt en een Flip Mino of Ultra HD niet.

Bron: San Francisco Chronicle

ultra_hd