Film opgenomen met iPhone 4 wint Gouden Beer op filmfestival

Op het internationale filmfestival van Berlijn heeft de Koreaanse filmregisseur, Park Chan-wook een Gouden Beer gewonnen met zijn korte film Paranmanjang. De film is volledig opgenomen met een iPhone 4 als vervanging van een filmcamera. Bij de premiere vorig jaar in Zuid Korea veroorzaakte dat nogal wat commotie omdat dat de winnaar van het filmfestival van Cannes gekozen had voor een camera van 600 euro in de vorm van een iPhone 4.

Chan-wook vertelde onlangs op een persconferentie nog dat door de komst van de iPhone 4, iedereen in staat is om een film te maken als je tenminste ook nog wat geld hebt om het eten van je film crew te betalen. Hij hoopt dat er meer mensen zijn die experimentele films gaan maken met hun iPhone. De jury in Berlijn was in ieder geval ook onder de indruk van de kunsten van Chan-wook en de iPhone 4:

“The film we chose is nothing but a small miracle. Throughout the multi-layered original story of a simple man who is forced to confront his life and death through his shape-shifting, we experienced transformation, judgment and deep forgiveness.”

[yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=fdDXiYuolMA’]