FCC documenten bevestigen komst van nieuwe Airport Extreme

Voordat hardware op de Amerikaanse markt mag worden toegelaten moet het eerst worden goedgekeurd door de U.S. Federal Communications Commission (FCC). Na goedkeuring zet deze Amerikaanse instantie de documenten inclusief goedkeuringsnummer en foto’s direct online en Engadget ontdekte daar de nieuwe AirPort Extreme. Geruchten over de komst van een nieuwe AirPort Extreme waren er al langer maar dit is het eerste tastbare bewijs. Door de publicatie verwachten wij de lancering van de nieuwe AirPort Extreme vandaag of uiterlijk morgen. Naast de AirPort Extreme worden er vermoedelijk ook twee nieuwe Time Capsules gelanceerd (2TB en 3TB).

Time Capsule:

De nieuwe Time Capsule ziet er anders uit dan zijn voorganger en kan vermoedelijk ook beter omgaan met de hitte in het apparaat. Er zit een nieuwe TDP (thermal displacement unit) harddisk in die minder energie verbruikt en naast een 2TB versie zijn er ook geruchten over de komst van een 3TB Time Capsule. Volgens een gerucht worden de iOS updates voor je iDevice automatische gedownload op de Time Capsule en worden de updates draadloos via WiFi op je iPhone of iPad geïnstalleerd.

Airport Extreme:

De Airport Extreme werkt beter met de nieuwe draadloze N standaard norm en is voorzien van zes ingebouwde antennes. Net als de Time Capsule zal de nieuwe Airport Extreme ook minder warmte produceren en minder energie gebruiken. De Airport Extreme is standaard voorzien van twee netwerken en een gast netwerk.