Fake e-mail van Steve Jobs blijkt toch echt

Eeder deze week publiceerde The Boy Genius Report een artikel met een e-mail conversatie tussen Steve Jobs en een boze eigenaar van een iPhone 4. Het bericht is later door Apple afgedaan als fake. Pijnlijk voor The Boy Genius Report die over het algemeen altijd betrouwbare berichten heeft. Vandaag plaatsten ze een reactie op de aantijgingen en wat blijkt de e-mail conversatie is wel afkomstig van het e-mail adres van Steve Jobs.

In het bericht staat dat ze 100% zeker wisten dat het bericht echt was. Soms plaatsen ze berichten waarvan dat niet 100% zeker is maar in dit geval was dat niet zo. De brief wisseling is afkomstig van Jason Burford, waarmee de website daarvoor nooit eerder contact heeft gehad. Burford heeft de mail wisseling aan The Boy Genius Report verkocht en daarop hebben ze de informatie van de afzender in de header van de e-mail berichten op echtheid laten controleren. Die bleek afkomstig van het e-mail adres van Steve Jobs: sjobs@apple.com. In de haast heeft de website tijdens publicatie alleen een foutje gemaakt waarbij een uitspraak toegerekend is aan Steve Jobs, die later geschreven bleek te zijn door de afzender van de e-mail berichten.

Apple heeft vervolgens een verklaring gegeven aan CNN’s Fortune en Engadget dat de e-mail conversatie fake was. Nu blijkt dat de berichten wel zijn verstuurdevia de email box van Steve Jobs. Of Jobs dat zelf heeft gedaan of een medewerker van Jobs is onduidelijk. Ze zijn in ieder geval wel afkomstig van Apple en het e-mail adres van Jobs.

In de serie berichten staat dat iedereen zich niet zo moet laten opjuinen door wat internet geruchten over het ontvangst probleem van de iPhone 4 en dat het slechts om een telefoon gaat. Jobs stuurt daarop dat ze waarschijnlijk in een omgeving zitten met slecht netwerk ontvangst. Daarop stuurt Jobs hem weer een mail dat zijn iPhone 4 misschien werkt met verkeerde data en dat hij geduld moet hebben omdat Apple aan het probleem werkt. Jobs besluit de e-mail met het bericht dat het maar om een telefoon gaat en dat er belangrijkere dingen zijn in het leven.

De volledige e-mail conversatie plaatsten we op 1 juli en kan je hier lezen.