Facebook gaat in de komende weken live video aanbieden voor alle gebruikers

De komende weken gaat Facebook het mogelijk maken om live video te delen met je vrienden en vriendinnen. De functionaliteit is nu al in de Verenigde Staten beschikbaar en volgens FaceBook kunnen alle gebruikers van het sociale media netwerk de komende weken gebruiken maken van deze nieuwe functie.

FaceBook loopt een beetje achter want het lijkt een beetje op live video functies die Periscope en Meerkat nu ook al bieden. Tijdens het plaatsen van een update op FaceBook klik je een live video icoontje aan waarna je FaceBook volgers je live kunnen volgen. Als je live feed is gedeeld is deze nog terug te kijken in je timeline. Zoals met alle content op faceBook is de opgenomen live stream ook meteen te wissen.

Livestreaming op social netwerken is hot op dit moment maar veel meer dan de Fritsvlog hebben wij op dit moment nog niet gezien. Daar kijken overigens ook niet extreem veel mensen naar met maximaal 1400 kijkers. Het wachten is op een grote nieuwsgebeurtenis en wij vermoeden dat veel mensen dan alsnog kiezen voor Periscope in plaats van FaceBook.
facebook live video