Fabrikanten van smartphones moeten uitwijken naar andere leveranciers omdat Apple alle camera­modules opkoopt bij Sony

Goed ingelichte analisten verwachten niet dat Apple dit jaar een iPhone 6c gaat lanceren. Toch zagen we vandaag berichten verschijnen naar aanleiding van een artikel waaruit het tegenovergestelde blijkt. Naast de iPhone 6s en de 6s Plus komt Apple mogelijk toch met een iPhone 6c op de markt in september. Volgens het gerucht krijgt de iPhone 6c de hardware van de iPhone 5s maar dan wel met een verbeterde camera. Apple heeft voor die nieuwe iPhone 6c inmiddels gigantische orders voor camera­modules geplaatst bij hofleverancier Sony zodat andere fabrikanten zoals Huawei en HTC achter het net vissen. Zij moeten vermoedelijk uitwijken naar Samsung, Toshiba of OmniVision voor cameramodules.

We tekenen hierbij ook graag aan dat deze informatie afkomstig is van analisten die wereldberoemd zijn in China maar in de rest van de wereld kent niemand ze. Je moet het artikel vooral zien als een probleem voor veel fabrikanten van Chinese smartphones zoals Huawei, ZTE, Oppo en Coolpad die door de vraag van Apple moeten uitwijken naar andere leveranciers.

De iPhone 5c is vaak afgedaan als het domme broertje van de iPhone 5s maar Tim Cook prees het toestel tijdens de bekendmaking van kwartaalcijfers in 2014 nog als de belangrijke reden voor de toegenomen verkoop van iPhones.
iPhone 6c