Fabrikanten van iPhone en iPad hoesjes mogen van Apple geen informatie meer lekken over onaangekondigde iDevices

Fabrikanten van hoesjes en accessoires hebben vaak voorkennis van toekomstige iPhones en de iPad’s. Met die kennis brengen fabrikanten vaak ver voor release al hoesjes uit voor toekomstige iDevices waarmee ze dan weer het design en de afmetingen verklappen. Met de schematische tekeningen die wij ook wel eens ver voor release in onze email inbox aantroffen maken fabrikanten ook vaak dummy’s. Zo kon je ver voor release al via een dummy zien hoe de iPad Air 2 eruit zou gaan zien.
5
Apple wil nu met bekende fabrikanten van accessoires afspreken dat ze geen informatie over onaangekondigde iPhones en iPads meer laten lekken, zelfs niet als ze dat via geruchten oppikken. Als ze dat toch doen volgen er sancties. Probleem is alleen dat er in China een ware industrie is van fabrikanten van hoesjes die Apple vermoedelijk nooit te spreken zal krijgen. Die hoesjes verschijnen vaak via het eerste in het geruchtencircuit en blijken vaak juist te zijn. Zo lekte de onderstaande bouwtekening van de iPhone 6 Plus al ver voor release van het toestel uit zodat het design van de iPhone 6 en de 6 Plus geen verassing meer was.

De relatie tussen sommige fabrikanten van cases voor de iPhone en Apple loopt hierdoor ook stroef. Dat is ook de voornaamste reden dat je vaak na release van een nieuwe iPhone niet meteen een goed hoesjes voor de iPhone kan kopen. Apple heeft ooit het design van een iPhone wel eens op het laatste moment alsnog aangepast en er waren toen fabrikanten die ineens een hoop plastic hebben kunnen recyclen.
6Plus