EYE’EM inspiratie voor de iPhoneographer

Voor iPhoneographers is er een nieuw platform dat bereikbaar is via : eyeem.com. iPhoneographers kunnen via de website foto’s uploaden, delen en werk beoordelen. Daarnaast is het ook een platform voor discussie dat de komende tijd verder zal worden uitgebreid. Als je de website bezoekt zie je een live-stream van foto’s van mobiele fotografen. De meeste foto’s zijn gemaakt met een iPhone en ter inspiratie al een bezoek aan de website waard.

De tweede foto-stream zijn foto’s te zien van fotografen die inmiddels prijzen hebben veroverd met hun werk. De laatste foto-stream zijn de meest populaire foto’s die op de website te zien zijn. Als je klikt op een foto krijg je informatie over de fotograaf te zien en indien beschikbaar een link naar de website van de fotograaf.

Nieuwe gebruikers kunnen zelf een foto-stream creëren en de streams van andere fotografen volgen. EYE’EM is geschikt voor alle mobiele platformen. Mobiele applicaties voor meerdere smartphones zullen binnenkort gelanceerd worden, waaronder ook een iPhone App.

Doel van de website is om mensen te stimuleren om mooie foto’s te maken met hun mobiele telefoon. De best gewaardeerde foto’s worden getoond via verschillende pop-up galleries. De volgende expositie zal in september 2010 plaatsvinden. Foto’s die nu worden ingezonden kunnen nog op de expositie getoond worden, tenminste als je genoeg stemmen weet te halen.

EYE’EM gaat vandaag van start als beta en je kan via deze link een invite code aanvragen.

EYE’EM is in januari 2010 opgericht in Berlijn door fotografen die een passie hebben voor mobiele fotografie. Op het EYE’EM blog zijn regelmatig interviews te lezen met getalenteerde mobiele fotografen, de laatste ontwikkelingen op het gebied van mobiele fotografie en vooral inspirerende foto’s.

Voor de EYE’EM AWARD die in maart 2010 is gehouden kwamen 3000 inzendingen binnen van mobiele fotografen over de hele wereld. De winnende foto’s waren te zien in de Schlechtriem Brothers Gallery in Berlijn. Het bewijs dat mobiele fotografie inmiddels een groot aandeel in de kunstwereld heeft verworven. De lancering van www.eyeem.com vandaag is het startpunt voor een nieuwe mobiele revolutie in fotografie volgens de makers van de website.