Europeanen binnen de EU kunnen een iPhone voortaan ook laten repareren in een andere lidstaat

Goed nieuws voor iedereen die een iPhone heeft gekocht in de Europese Unie in bijvoorbeeld Engeland, België, Frankrijk of Italië. Apple gaat de garantieregeling voor de iPhone binnen de Europese Unie verbeteren. Europeanen kunnen hun iPhone voortaan ook laten repareren in een andere lidstaat dan het land van aankoop.

De Europese Commissie had na een aantal klachten over Apple een onderzoek ingesteld naar de afwijkende garantie regeling van de iPhone. Volgens de regels van Apple was alleen mogelijk om een iPhone te laten repareren in het land van aankoop. Volgens de commissie is dat nadelig voor consumenten en zorgt het ook fragmentatie van de markt. Apple kondigde vandaag aan dat de afwijkende garantie regeling komt te vervallen in de Europese Unie en dat ze bovendien een netwerk van onafhankelijke reparatie punten zal gaan verzorgen.

Blijft de vraag open staan hoe lang je garantie hebt op een iPhone? Volgens Apple 1 jaar en volgens de Europese garantiewetgeving 2 jaar. Het Europees Parlement verplicht een winkelier om twee jaar garantie te bieden maar als je na een jaar aanspraak maakt op de garantieregeling wordt je van het kastje naar de muur gestuurd. Het was handig geweest als de Europese Commissie daarover ook meteen een uitspraak had gedaan.

Bron: Reuters en EU persbericht