EU vraagt Apple om opheldering over exploderende iPhones

De Europese Commissie heeft bij monde van Ton Van Lierop bij Apple om opheldering gevraagd over de recent spontaan ontploffende iPhones. Aanleiding is een voorval van een Franse tiener uit Marseille waarbij een iPhone plotseling uiteenspatte. De jongen liep hierdoor licht oogletsel op.

iphone-m

De Europese commissie  wil nu van Apple opheldering nadat het verhaal vorige week vanwege de komkommertijd via persbureau AFP wereldwijd opdook. De iPhone van de jongen begon een sissend geluid te maken waarna het scherm van de iPhone brak. Hierdoor vlogen er minuscule glassplinters in zijn oog. Apple heeft nog geen reactie gegeven aan de EU over het voorval.

De moeder van de Franse tiener heeft contact opgenomen met Apple over het incident maar ze is door Apple niet serieus genomen. Ze heeft daarop steun gezocht via de media. Het dagblad La Provence heeft voor het eerst geschreven over het voorval en heeft sindsdien nog twee berichten ontvangen van lezers waarbij het scherm van de iPhone spontaan is gebarsten.

Het lijkt sterk op het voorval van de Nederlandse iPhone 3G die ineens spontaan in brand is gevlogen. Het sissende geluid voorafgaand aan de explosie die we liever plof willen noemen lijkt op een defecte batterij in de iPhone. Meer daarover kan je hier lezen.

iphone_exploded

Bron: AFP