Er lijkt een Kamermeerderheid te zijn tegen de App belasting

Het ziet er naar uit dat een meerderheid van de Tweede Kamer tegen de zogenaamde app belasting is. Telecomproviders willen bepaalde diensten op een smartphone extra gaan belasten en zonodig blokkeren als ze veel dataverkeer genereren. KPN was de eerste telecomprovider die met zo’n plan op de proppen kwam omdat de inkomsten uit bellen en sms’en sterk zijn afgenomen.

Oppositiepartijen PvdA, SP, D66 en GroenLinks waren al tegen en nu lijkt ook de PVV zich daarbij aan te sluiten. Maxime Verhagen is op dit moment aan het onderzoeken of hij de Telecomwet kan aanpassen om op die manier de app belasting te voorkomen. Vanmorgen kwam de VVD met een voorstel waaruit blijkt dat de partij voor de app belasting is maar daar is geen Kamermeerderheid voor en daarbij werkte de indiener van het voorstel eerder voor KPN en dat riep vanmiddag in de wandelgangen nogal wat verontwaardiging op.

Alleen de PVV kan de heffing op mobiele diensten nog voorkomen. Het PVV Kamerlid van Bemmel is tegen een extra heffing op mobiele diensten maar wil het voorstel van de oppositie niet direct steunen. Van Bemmel stelt wel dat zijn fractie het huidige voorstel van de VVD niet zal steunen. Daarmee lijkt de app belasting van de baan maar aangezien het nogal gecompliceerd ligt in Den Haag, Brussel en er volgende week eerst nog een slotdebat gevoerd moet worden kan waarschijnlijk volgende week pas de vlag uit.