Er komt deze zomer helemaal geen kleine iPhone (nano) volgens de New York Times

Na bijna een week geruchten over een kleinere iPhone “nano” verscheen zojuist het bericht in de New York Times dat er helemaal geen iPhone nano komt. Volgens de bron van de krant is de iPhone nano helemaal niet kleiner dan de huidige iPhone modellen maar het enige wat nano is, is de rekening die Apple voor de productie van een goedkopere iPhone gaat betalen. De New York Times spreekt van een “value iPhone” die identiek is aan de huidige iPhone 4 maar met goedkopere componenten. Apple zou kunnen bezuinigen op de camera en de geheugen capaciteit volgens een persoon die anoniem wil blijven:

“Although the innards of the phone, including memory size or camera quality, could change to offer a less expensive model, the size of the device would not vary,”

Een kleinere iPhone zou volgens de bron ook niet handig zijn in gebruik en de fabricagekosten van een kleinere iPhone nano zullen ook niet lager zijn dan de huidige iPhone modellen. Tot slot haalt de New York Times het bericht van de Wall Street Journal helemaal onderuit door te melden dat de codenaam N97 niet voor de iPhone “nano” is maar voor de iPhone 4 van Verizon en die is inmiddels al te koop.

Enkele dagen voor het bericht in de Wall Street Journal kwam Bloomberg al met de eerste geruchten over een iPhone nano. Volgens Bloomberg zou de iPhone $200 kosten zonder contract en deze zomer te koop zijn. Bloomberg beschreef een iPhone prototype wat 1/3 kleiner is dan de huidige iPhone 4.