EQu equalizer voor de iPhone 3GS en iPhone 4

Guppies in the Dark (JeePee, LINDA, SPinparty) heeft een submerk onder de naam: elephantcandy. Onder deze naam ontwikkelen ze alleen audio apps. Voor de de gitarist van Guns ‘n Roses, Ashba maakten ze onlangs al de Ashba Tuner (pitch detectie) en nu is er ook EQu. Een applicatie waarmee je makkelijk en heel precies je eigen muziek uit de iPod library kunt equalizen.

Het grote verschil met normale equalizers (die zijn er ook niet echt voor de iPhone) is dat Elephantcandy meer dan 1000 banden heeft gedefinieerd die  vloeiend in elkaar overlopen en dat je met een vingerbeweging dus in feite 1000 schuifjes kunt regelen in een keer. Dat maakt het zoeken naar de juiste balans en tweaken natuurlijk stukken eenvoudiger.

Het was nog even spannend of Apple het goed zou keuren aangezien de app als iPod-speler gebruikt kan worden. (muziek spelen terwijl je een andere app draait) maar EQu is nu te koop in de App Store voor € 2,39 en werkt alleen op iDevices waarop iOS 4.1 of hoger is geïnstalleerd zoals de iPhone 3GS en de iPhone 4 plus de derde en vierde generatie iPod Touch.