ELwire review: lichtgevende iPhone oplaadkabel

Vorige week kwamen we op de website van AZ-import een lichtgevende oplaadkabel tegen die geschikt is voor de iPhone, iPod touch, iPod of iPad. AZ-import was zo aardig om ons een review exemplaar te sturen en wij vinden de glowing wire geweldig.

De ELwire is een lichtgevende oplaadkabel met fluorescerend licht. Het licht gaat lopen zodra je de kabel verbindt met bijvoorbeeld een iPhone en een computer of lichtnetadapter. Hoe voller de batterij van de iPhone wordt, dez te langzamer gaat het licht lopen.

Zodra de kabel aangesloten wordt op een USB poort of lichtnetadapter gaat de kabel licht geven en er gaat langzaam een licht-stroom door de kabel lopen. Vooral in het donker geeft dit een leuk effect. Zodra de batterij vol is, staat de lichtstroom stil. Het licht brandt nog wel, maar loopt niet meer. Daardoor kan je dus eenvoudig zien wat de status is van het opladen.

De ELwire (glowing wire) is flexibel en geeft soft licht, het is niet storend zoals LED verlichting. De levensduur is 6000 uur en je kan de ELwire ook gewoon gebruiken als extra oplaadkabel voor op kantoor maar natuurlijk ook thuis. Vooral s’nachts geeft het, het opladen van je iPhone een geheel nieuwe dimensie.

De lichtgevende ELwire oplaadkabel is leverbaar in groen of blauw en kost € 19,95 en is te koop via AZ-import

Update: De EL Wire is niet meer te koop maar als alternatief kan je de Dexim lader kopen die helaas wel meer dan twee keer zo duur is. Hier nog iets goedkoper maar wel in een voor ons onbekende webshop.