Eindelijk garantie in Nederland voor iPhones uit het buitenland

De meeste iPhones die in Nederland worden verkocht met een KPN of Vodafone contract zijn afkomstig uit Italië en sinds de release van de iPhone 4 uit Engeland. Bij reparatie moet de iPhone terug naar het land van aankoop omdat Apple alleen garantie geeft in het land van aankoop. Daarom duurt het soms weken voordat je bij een reparatie je iPhone weer terug krijgt. Als je zelf een iPhone hebt gekocht in het buitenland is het probleem nog erger. Aan die ingewikkelde constructie lijkt nu een einde te komen alhoewel Apple zelf officieel nog aangeeft dat een defecte iPhone alleen in het land van aankoop kan worden gerepareerd.

Deze zomer bleek dat in Duitsland inmiddels meerdere defecte iPhones gerepareerd zijn die gekocht zijn in andere Europese landen en vandaag blijkt uit meerdere tips die iPhoneclub heeft binnengekregen dat je in Nederland nu ook iPhones kan laten repareren die gekocht zijn in het buitenland. In Nederland zijn er naast Solid Vision in Rijswijk die exclusief voor T-Mobile werkt nog twee reparatiediensten waar je met een defecte buitenlandse iPhone terecht kunt:

Van Leliveld Services BV
Zandweg 69B
3454 JW De Meern
Tel. +31 (0)30-2441299

Electronic Repair-Logistics BV
Pearyweg 1
4462 GT Goes
Tel. +31 (0)113 240700

Het lijkt er dus op dat Apple wat soepeler geworden is met de garantie voorwaarden en via deze link kan je zien of je nog garantie hebt op je iPhone.