Eindelijk veel foto’s en video’s versturen vanuit je iPhone dankzij de WeTransfer app

Het versturen van meerdere foto’s of een groot of meerdere video bestanden vanuit je iPhone is lastig maar sinds vandaag is er WeTransfer voor de iPhone zodat dat ook geen probleem meer is. WeTransfer is een gratis service waarmee je via een desktop of MacBook al grote bestanden kon uploaden tot 2 gigabyte maar nu dus ook met je iPhone. Het is een perfecte gratis service om meerdere foto’s of video aan iemand te versturen en het werkt zeer eenvoudig.

1

Na het installeren van de WeTransfer applicatie geef je de applicatie eenmalig permissie voor toegang tot de filmrol van je iPhone. Daarna kan je meteen foto’s of video’s selecteren om te verzenden. Via vinkjes selecteer je de foto’s die je wil uploaden naar de WeTransfer server.

11

Als je niet zeker weet of je de goede foto hebt geselecteerd hou je even je vinger op de foto zodat je een vergroting van de afbeelding ziet. Als je klaar bent met de selectie van de foto’s en/of video’s druk je op next om het emailadres van de ontvanger van de bestanden in te voeren. Bij de afzender vul je, je eigen gegevens in zodat je later een notificatie ontvangt als de ontvanger de bestanden heeft ontvangen. Het prettige aan de WeTransfer service is dat de ontvanger via email een link naar één ingepakt bestand ontvangt die vanaf de WeTransfer server te downloaden is. Tijdens het downloaden ziet de ontvanger reclame en op die manier hoopt WeTransfer inkomsten te genereren voor de gratis service.

3

Je kan tot maximaal 10 gigabyte aan bestanden uploaden naar de WeTransfer server. Het gebruik van WeTransfer is geheel gratis en tijdens het uploaden van de foto’s of video’s zie je een indicatie van het verloop plus reclame op de achtergrond. In het geval van ons voorbeeld was het toepasselijke 4G reclame van KPN. De WeTransfer applicatie is gratis te downloaden via de App Store. Wij vinden het een app die niet mag ontbreken op elke iPhone omdat het de enige manier is om eenvoudig veel foto’s en grote video bestanden vanuit je iPhone te delen.