Eerste voorraad van de iPhone 4 binnen enkele uren uitverkocht

Nog geen dag na de start van de voorverkoop van de iPhone 4 is de eerste voorraad inmiddels uitverkocht in de Verenigde Staten, Frankrijk en Engeland. In Frankrijk was de eerste voorraad gisteren rond 21:00 uur al op, daarna volgde Engeland vlak voor middernacht en daarna was het ook gedaan met de eerste voorraad in de VS. Wie nu een bestelling plaatst kan rond 2 juli zijn iPhone 4 verwachten.

Of deze stormloop op de iPhone 4 nog invloed zal hebben op de lanceerdatum in Nederland en België is op dit moment onduidelijk. Vlak na de lancering van de iPad bleek al dat Nederland hoort bij een van de landen met de minst verkochte Apple producten. Zo schat een analist dat er in Nederland dit jaar slechts 20.000 iPads verkocht gaan worden. Het aantal iPhones 4 dat T-Mobile binnen een jaar gaat verkopen ligt vermoedelijk rond de 200.000 toestellen.

Dat de voorraad iPhones 4 binnen een dag is uitverkocht is bijzonder en zou waarschijnlijk nog sneller zijn gegaan als er gisteren niet zoveel problemen waren met de Apple website. Wij vermoeden dat er nu nog rook uit de servers van Apple komt door de enorme toeloop.