Eerste video opgenomen met een iPad 2

De camera op de achterkant van de iPad 2 zal vermoedelijk een van de grootste teleurstellingen zijn. Apple heeft geen specificaties bekend gemaakt over de camera en dat kan betekenen dat de camera heel slecht is (voor fotografie) of juist heel goed. Later deze week zal er meer duidelijkheid over de camera komen omdat de iPad 2 dan verkrijgbaar is in de VS. Wij verwachten donderdag al de eerste reviews van Walt Mossberg van de Wall Street Journal en David Pogue, van de New York Times.

De camera op de voorkant van de iPad 2 kan opnemen op VGA kwaliteit en is vooral geschikt voor FaceTime gesprekken, de camera op de achterzijde kan 720p HD video opnemen met 30 frames per seconde. Grote vraag is hoeveel megapixels de camera heeft. De concurrentie zit inmiddels al op zo’n 8 megapixels en volgens geruchten heeft de iPad 2 slechts een camera met 1 megapixel, vergelijkbaar met de vierde generatie iPod touch.

Hoe 720p video er ongeveer uit zal zien als je het upload naar YouTube kan je zien in de onderstaande video. Aangezien het stiekem is gedaan tijdens het iPad event vorige week tijdens de eerste hands on sessie gaan we er vanuit dat de video zo snel mogelijk via mail naar YouTube is verzonden en dus voorzien is van een flinke compressie waardoor de kwaliteit sowieso al veel minder is.

[yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=AmQ_AxK588o’]

Bron: iPadevice