Eerste reviews en unboxing video van de iPhone 4

De eerste reviews van de iPhone 4 zijn inmiddels gepubliceerd en door een coordinatie foutje bij koeriersbedrijf FedEx wat Apple gebruikt om de iPhone 4 bij de Amerikanen af te leveren ontvingen veel mensen hun iPhone 4 gisteren al:

Veel reviews van de bekende blogs en kranten staan inmiddels online. Gizmodo heeft geen review exemplaar gekregen vanwege de ruzie met Apple over het publiceren van de gegevens van het iPhone 4 prototype eerder dit jaar.

New York Times

De video review van David Pogue van de New York Times is nog niet beschikbaar maar zoals bij elke review over een iPhone is Pogue nu ook zeer tevreden over de iPhone 4 en hij besluit zijn review met de tekst dat je geen review nodig hebt om een iPhone 4 te kopen.

Engadget

Volgens Engadget is de iPhone 4 de beste smartphone die er op dit moment te koop is. De combinatie van nieuwe hardware, het fantastische beeldscherm, de camera upgrade en andere verbeteringen maken de iPhone 4 formidabel in gebruik. Apple heeft opnieuw een stap voorbij de competitie gezet maar het is de vraag hoe lang deze voorsprong gaat duren in een markt waar de competitie inmiddels ook niet meer stil zit.

Boy Genius Report

Boy Genius Report heeft ook een iPhone 4 ontvangen om te reviewen en wat opvalt na het openen van de doos is hoe dun de iPhone 4 is en dat hij qua afmetingen perfect is. Het Retina display is geweldig, het industriële design is prachtig, de iPhone 4 is supersnel, de 5-megapixel camera heeft een goede kleurbalans en scherpte, video werkt prima en de camera op de voorzijde van de iPhone 4 ook.

Wall Street Journal

Walt Mossberg van de Wall Street Journal heeft de iPhone 4 een week getest en zegt dat het een behoorlijke vooruitgang is ten opzichte van de iPhone 3GS die ook al heel goed was. Mossberg had wel problemen met het AT&T netwerk waardoor de iPhone 4 soms slechter werkt dan een iPhone 3GS. Volgens Mossberg is het een grote en mooie vormgegeven update die de leiding neemt in de smartphone oorlog.

USA today

USA today geeft de iPhone 4, 3 1/2 van de vier beschikbare punten. Ze zijn erg positief over de FaceTime video gesprekken, iOS 4 is een geweldige software update, handzaam en dun design, betere accu en langere stand-by tijden, High-definition video opname,  superscherp display en een goede gesprek kwaliteit.

Nadeel is dat je de batterij niet zelf kan verwijderen, het geheugen niet is uit te breiden, geen ondersteuning voor Flash, spontaan afgebroken gesprekken en FaceTime is alleen via Wi-Fi te gebruiken.

BoingBoing

Tot slot de iPhone 4 review van BoingBoing die vooral onder de indruk is van de goede beeldkwaliteit van de iPhone 4 camera maar ook klaagt over afgebroken gesprekken door het slechte AT&T netwerk in Amerika. Bij de review staan een aantal foto’s die genomen zijn met de iPhone 4 en die zien er erg goed uit.