Eerste gratis prentenboek van Rian Visser voor de iPad en de iPhone

Dat kinderen boeken kunnen lezen op een iPad is leuk maar het is natuurlijk beter als ze dat leren via een echt boek. Dat heeft Rian Visser waarschijnlijk ook gedacht want na haar iPad publicaties TimoLite en Timo heeft ze nu een iPad applicatie gemaakt voor kinderen die ter promotie dient voor een echt boek.

In opdracht van uitgeverij Gottmer bedacht ze een actie die laat zien dat beide vormen ook heel goed samen gaan. De gratis iPad applicatie Aap dient als reclamemiddel om de leeskoffertjes van Rian Visser te promoten.

In de app voor  de iPhone en iPad staat  het verhaaltje Aap in de stad uit het leeskoffertje: Daar komt Aap. De applicatie staat net een week in de App Store en is inmiddels al 3000 maal gedownload.

Aap houdt van grappen maken en lekker luieren in de zon. Maar Aap heeft geld nodig om te eten en een huis te kopen. Daarom gaat Aap naar de stad op zoek naar werk. Vol energie stort hij zich van het ene baantje in het andere. Waar is Aap goed in? Wat kan Aap? Aap mislukt als kok en kapper, maar gelukkig mag hij Mier helpen in de plantsoenen. Dansend met een hark ontdekt Aap waar hij écht goed in is: gek doen. En hij verdient er ook nog geld mee!

Dit boekje ‘Aap naar de stad’ komt uit het leeskoffertje ‘daar komt aap’ van Uitgeverij Gottmer. In dit koffertje zitten zes leesboekjes van AVI start tot en met AVI E3 en een leuk werkboekje. De tekst is van Rian Visser, schrijfster van meer dan 50 kinderboeken, waaronder de leeskoffertjes ‘hier is pier’, ‘daar komt aap’ en ‘haan, kip en hoen’. Rian Visser schrijft ook voor Sesamstraat en voor educatieve uitgevers. De illustraties zijn van Heleen Brulot.

De leeskoffertjes van Rian Visser zijn bij Gottmer al jaren een succes. Elk leeskoffertje bevat diverse leesboekjes en een leuk werkboekje. Door de drie verschillende AVI leesniveaus zijn ze ideaal voor beginnende lezertjes.

Dank aan Rian Visser voor de tip!