Een iPhone app die de wereld kan veranderen?

One.org is een Amerikaanse organisatie die opkomt voor armoedebestrijding. Zanger Bono van U2 is medeoprichter van de organisatie die inmiddels wereldwijd meer dan 2 miljoen leden heeft. One.org heeft sinds vandaag ook een iPhone applicatie die op dit moment helaas alleen nog in de Verenigde Staten verkrijgbaar is. Doel van de app is om mensen te bewegen tot activisme en dan niet door met zijn allen massaal de straat op te gaan maar door het ondersteunen van petities via de app of te bellen met de overheid.

One.org vraagt haar leden niet om geld maar om hun stem en dan vooral in de vorm van een telefoontje naar politieke leiders om ze te vragen om armoedebestrijding en ziektes die eenvoudig te voorkomen zijn te bestrijden. Deze nieuwe manier van campagne voeren is op dit moment in Amerika erg populair en de resultaten die worden geboekt zijn vaak beter dan organisaties die werken via donaties.

De applicatie voorziet je van het laatste nieuws en geeft informatie over projecten die inmiddels levens gered hebben. One helpt kinderen in ontwikkelingslanden ook om naar school te gaan om op die manier een toekomst op te bouwen.

[yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=QXSHJ45IpTI’]