Een iPhone 4 verdient een topnetwerk met ongelimiteerd dataverbruik

Vanaf vandaag kan je een KPN winkel binnen wandelen en met een iPhone 4 inclusief abonnement naar buiten wandelen. KPN stuurde vorige week een link naar de onderstaande YouTube video waarin ze graag duidelijk willen maken dat de distributie van de iPhone 4 was begonnen. De iPhone 4 is vanaf vandaag bij KPN direct leverbaar inclusief een abonnement waar een data buffel op zit van 500MB of 1GB per maand. Meer informatie bij KPN of bij je lokale KPN winkel.

Voor de oplettende kijker: In de video rijden de KPN vrachtwagentjes met de tekst: iPhone 4 verdient toch een topnetwerk? langs T-Mobile HQ in Den Haag. We zijn benieuwd naar de video reactie van T-Mobile over het data verbruik bij KPN….

Vodafone

Net als bij KPN is de iPhone 4 vanaf vandaag ook te koop bij Vodafone. Vodafone maakt reclame met de iPhone 4 en het snelle netwerk van Vodafone. Je kan downloadsnelheden halen van 7.2 Mbps. Bij een Vodafone iPhone abonnement krijg je een datategoed van 1GB. Met uitzondering van het goedkoopste iPhone 150 abonnement, hierbij krijg je een datategoed van 500 MB. Als je over je datategoed heen gaat, betaal je € 0,30 per 10 MB. De databundel is 1 maand geldig en kun je alleen gebruiken in Nederland.

Prepaid

Bij Vodafone is de iPhone 4 ook als pre-paid te koop. Voor de 16GB iPhone 4 betaal je €649,00 en voor de 32GB €749,0 Volgens de gegevens op de Vodafone website zit er geen simlock op het toestel. Bij aankoop krijg je een Prepaid MicroSim van 1GB.

Telfort

Telfort maakt gebruik van het KPN netwerk en verkoopt vanaf vandaag ook de iPhone 4 in Nederland. Tot 31 december 2010 krijg je de eerste 6 maanden 50% korting op het abonnement. Telfort verkoopt de iPhone zonder datalimiet maar maakt gebruik van een Fair Use Policy. Hoe hoog deze Fair Use Policy is weet niemand omdat Telfort dat niet bekend maakt. Volgens gebruikers op het Telfort forum ligt de Fair Use Policy rond de 255MB maar er zijn ook geruchten dat het tussen de 150Mb en 2Gb ligt. Mocht je dus voor Telfort gaan vraag dan voor het afsluiten van het contract waar de grens ligt. Als ze geen uitsluitsel willen of kunnen geven overweeg dan een andere provider. Op de iPhone 4 van Telfort zit een simlock maar is waarschijnlijk ook op het KPN netwerk te gebruiken.

T-Mobile?

T-Mobile verliest vandaag haar monopolie op de exclusieve verkoop van de iPhone in Nederland. De monopolie op het data verbruik blijft in handen van T-Mobile want bij alle iPhone abonnementen van T-Mobile maak je gebruik van een onbeperkt data limiet. KPN, Vodafone en Telfort hebben allemaal limieten tussen de 500Mb en 1GB per maand. De iPhone staat bekend als de Hummer onder de smartphones en het is geen uitzondering als je soms per maand 500Mb aan data verbruikt.

De goedkoopste 1-jarige 16GB iPhone 4 abonnementen inclusief de kosten van het abonnement plus aansluitkosten op een rij:

  • KPN € 824,90
  • Vodafone € 807,50
  • Telfort € 713,35 inclusief korting tot 31-12-2010 daarna € 773,30
  • T-Mobile € 785,60

We hebben als voorbeeld een 1-jarig contract genomen maar bij een 2-jarig abonnement krijg je meer korting op de iPhone 4 bij aankoop. Omdat de iPhone 5 waarschijnlijk al weer in juni verschijnt kunnen wij langere contracten niet echt aanraden. Kies een provider die bij je past en hou vooral rekening met het dataverbruik. Als je een iPhone alleen maar gebruikt om af en toe wat e-mail te versturen en te ontvangen en wat websites bezoekt heb je geen grote bundel nodig.

Ter indicatie een kort bezoek aan de Telegraaf, Nu en NOS Teletekst Applicaties om wat headlines te lezen, 3 iPhone geoptimaliseerde websites plus 5 minuten gebruik van twitter kan na een kwartier al leiden tot 10Mb aan data verbruik. Per dag een uurtje in de trein en het gebruik op het werk en het weekend kan al snel oplopen tot 250Mb per week.