Edward Snowden noemt stelling van FBI dat alleen Apple data van vergrendelende iPhone kan benaderen onzin

Klokkenluider Edward Snowden noemt de stelling van de FBI dat alleen Apple in staat is om een iPhone te ontgrendelen tijdens een videoconferentie horseshit of in gewoon Nederlands onzin. Hij wijst op een bericht op de website van de American Civil Liberties Union (ACLU) die in detail uitgelegd hoe de FBI het geheugen van een vergrendelende iPhone kan uitlezen.

De manier is kinderlijk eenvoudig door eerst een backup te maken van het flash geheugen. Hierna kan je steeds 10 maal een pincode invoeren, na tien keer wist de iPhone het geheugen maar dit kan je via een backup weer terug zetten waarna er weer 10 pogingen mogelijk zijn.

Zoals we al eerder schreven had de dader van de aanslag in San Bernardino een pincode van 4 cijfers zodat er maximaal 10.000 (geautomatiseerde) pogingen nodig zijn om de iPhone te ontgrendelen. Met de manier die Snowden aankaart moet er in het meest ongunstige geval maximaal 1000 maal een backup teruggezet worden. Het proces is algemeen bekend en wordt nu ook al gebruikt door bedrijven die data van defecte iPhones halen.

Onlangs bleek tijdens een hoorzitting tussen Apple en de FBI in het Amerikaans Congres dat de FBI behoorlijk achterloopt qua technologische kennis. De FBI wil dat Apple een achterdeurtje inbouwt in het iOS besturingssysteem om eenvoudig informatie op vergrendelde iPhones te kunnen benaderen.
snowden