Edit on the go with iMovie for iPhone?

Business Week heeft een verhaal over het gerucht over de iMovie mogelijkheden van de nieuwe iPhone. Volgens bronnen is video opname plus bewerking in de iPhone “the next big thing”.  

Business Week denkt dat de iPhone een soort portable mini studio gaat worden. Geen geklungel meer met grote camcorders, stekkertjes, kabels, video editing software en extra harddisks. De volgende iPhone zal een mini studio zijn die in je broek past. Compleet met opname mogelijkheid, montage plus het delen en bekijken van het video materiaal. 

Volgens een bron werkzaam bij Apple zal het registreren van beelden net zo eenvoudig zijn als met de Flip video, gemaakt door Pure Digital (onlangs gekocht door Cisco). Met de iMovie applicatie is het mogelijk om eenvoudige montages te maken die je vervolgens direct kan delen met vrienden.

Eerder lekten er al screencaptures uit van de iMovie software die verborgen zit in de beta iPhone 3.0 firmware. Het duurt nog zo’n week of zes en dan weten we of de bronnen van Business Week kloppen.

Bron: Businessweek.com

14