eBook TIKKOP van Adriaan van Dis vandaag gratis in ruil voor je e-mailadres

eBook.nl geeft vandaag de roman TIKKOP van Adriaan van Dis gratis weg in ruil voor je e-mailadres. Na het invoeren van je e-mailadres ontvang je de roman via e-mail. Met de gratis download ontvang je in de toekomst ook de nieuwsbrief van eBook.nl. Als je dit niet wil kan je, je ook weer direct afmelden via de e-mail die je ontvangt met het eBook. De roman is via de iBooks app te lezen op een iPad, iPod touch of een iPhone.

TIKKOP is een roman over verraad, maar ook over vriendschap en liefde voor een taal en een land. Het vertelt de geschiedenis van twee blanke mannen – de Nederlander Mulder en de Zuid-Afrikaan Donald – die als student betrokken raakten bij het internationale verzet tegen de Apartheid. Na veertig jaar halen ze de banden weer aan en verkennen hun gevoelens van weleer: er is een liefde gedeeld, er zijn vrienden verraden, idealen verloochend. De werkelijkheid van het nieuwe Zuid-Afrika lijkt anders dan de droom van toen.

De in Parijs wonende Mulder vestigt zich een tijd in de Kaap, waar Donald zijn strijd voortzet in een verstikkend vissersdorp. De lokale bevolking voelt zich aan alle kanten verraden: hun visrechten zijn verkwanseld door corrupte leiders, er is geen werk en hun kinderen vluchten in de tik – een goedkope drug.

De twee mannen ontfermen zich over een talentvolle verslaafde die zij een nieuwe toekomst willen bieden – die jongen moet alles goedmaken…

Bron: iPadclub