Duurzaam en verantwoord iPhone camouflage hoesje

Het Nederlandse LGB Lifestyle maakt hoesjes voor mobiele telefoons, de iPhone en de iPod touch. De manier waarop ze de hoesjes produceren gaat eigenlijk op dezelfde manier waarop Freitag zijn iPhone hoesjes produceert. Ze maken gebruik van materiaal dat nauwelijks gebruikt is en soms van nieuw materiaal. De hoesjes die ze momenteel produceren zijn van vrijwel nieuw legermateriaal zoals plunjebalen, jassen, broeken en voering, maar ook tweedehands kleding. De filosofie van LGB Lifestyle is simpel: Waarom nieuw materiaal produceren als er nog voldoende, nauwelijks gebruikte, nieuwe materialen en voldoende tweedehands materialen voorhanden zijn? Op die manier gaan ze verantwoord om met maatschappij en milieu en zijn er geen milieubelastende productieprocessen nodig om de hoesjes te maken.

cammo

LGB Lifestyle stuurde ons de LGB Camo1 iPhone hoes met de vraag of wij er een review van willen maken. We ontvingen de LGB Camo1 netjes verpakt in een kartonnen enveloppe met een bijsluiter om de hoes met instructies.

cammo2

Om de iPhone uit de sleeve te halen moet je aan de onderkant drukken of aan twee kanten knijpen zodat je hem uit de hoes kan halen. De groene voering van de hoes is goed gemaakt van glad materiaal en lijkt op nylon parachute stof. De voering van het binnenwerk van de hoes is gewatteerd zodat externe narigheden worden tegengehouden. De iPhone zit goed in de hoes en valt er niet snel uit en is er ook eenvoudig weer uit te halen.

cammo3

De LGB Camo1 is gemaakt van ijzersterk katoen afkomstig van kleding en heeft een stootrand van ongeveer 0,5 centimeter rondom het hoesje. De oranje stiksels zien er robuust uit en het LGB-label op de voorzijde past er goed bij. Dat de hoes niet uit een fabriek komt maar met de hand is gemaakt is goed te zien omdat de stof hier en daar wat “trekt”.  Erg is dat niet want het past goed bij de uitstraling en de filosofie van de hoes.

cammo4

De lus aan de achetrkant van de LGB Camo1 is net te dik om hem te gebruiken met een standaard keycord. Wij hadden er nog een met een afwijkende maat en daar paste de lus wel in maar iets kleiner zou handiger zijn. We hebben gezocht naar wat andere mogelijkheden en vonden de karabijnhaak oplossing van de buren ook wel een goed idee.

cammo5

De LGB Camo1 is een robuuste iPhone hoes met een identieke uitstraling. Hij is geschikt voor Sport, werken, vakanties, outdoor, festivalbezoek en andere activiteiten maar ook voor de Nokia N96, Samsung Omnia en Sony Ericsson C905. De LGB Camo1 geeft een goede bescherming voor je iPhone of je hem nou in een tas of jaszak stopt of om je nek draagt. De filosofie van LGB Lifestyle om gebruik te maken van bestaande materialen is goed en wij vinden de LGB Camo1 daarom een goed alternatief met eco uitstraling.

De Prijs van de LGB Camo1 is € 19,95 (incl. BTW) en is online te bestellen bij LGB Lifestyle.