Dummy van de nieuwe iPhone op Duitse IFA elektronica beurs

Op de IFA consumenten elektronica beurs in Berlijn troffen de redacteuren van GSM Israel een dummy aan van de nieuwe iPhone op een stand van een fabrikant van hoesjes voor de zesde generatie iPhone die Apple vermoedelijk al over 10 dagen gaat introduceren tijdens een Media Event. We snappen dat onze lezers inmiddels wel klaar zijn met de mockups, en vermeende onderdelen van de nieuwe iPhone maar de video die de Israëli’s hebben gemaakt geeft wel een goed beeld van wat je binnenkort kan verwachten.

De echte iPhone freaks zien vanaf 23 seconden in de video de type aanduiding model NO. A1303 op de achterzijde van de iPhone. Dat is inderdaad hetzelfde model nummer wat Apple heeft gebruikt voor de iPhone 3GS. De FCC ID is ook van de iPhone 3GS.

[yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=LV9y-bQ4-qM’]

 

In januari 2012 doken er op de CES consumenten elektronica beurs ook dummy’s op van de iPad 3 die Apple in maart introduceerde. De dummy in de video zou wel eens een goede weergave kunnen zijn van de zesde generatie iPhone maar het is ook goed mogelijk dat Apple op 12 september ineens een heel ander model gaat lanceren. Cook liet in mei van dit jaar weten dat Apple de geheimhouding van nieuwe producten ging verdubbelen. De introducties van nieuwe iPads en iPhones zijn de afgelopen jaren niet echt nieuwswaardig meer omdat ze soms al maanden van te voren zijn uitgelekt. Doel van Cook was om het verrassingseffect van een geheel nieuw Apple product op een keynote weer te introduceren maar dat is nog niet helemaal gelukt.

Over een dag of tien weten we of Apple iedereen voor de gek heeft gehouden of dat de schematische ontwerptekening van de nieuwe iPhone die we op 30 mei van dit jaar al exclusief in Europa in onze inbox hebben ontvangen echt is.