Duitse tabloid Bild klaagt Apple mogelijk aan om victoriaanse preutsheid

Het Duitse tabloid Bild had iets leuks bedacht voor haar lezers, via de Bild  iPhone applicatie zou het mogelijk zijn om de dagelijkse cover girl te ontdoen van haar kleding door te schudden met de iPhone. De applicatie is afgekeurd door Apple en mag alleen in de App Store verschijnen als de dames een bikini aanhouden. Deze victoriaanse preutsheid heeft waarschijnlijk te maken met het verwijderen van 5000 Apps uit de App Store waar borsten of billen te zien waren. Apple heeft dit onlangs gedaan na klachten van consumenten.

Het Duitse genootschap van hoofdredacteuren neemt hier geen genoegen mee en wil via de International Federation of Periodical Press een klacht indienen bij Apple over het preutse beleid. Volgens Bild topvrouw Donata Hopfen is een ‘no nipple policy’ voor Europese uitgevers onaanvaardbaar en de eerste stap naar censuur. Nu gaat het nog om een tepel maar morgen om de redactionele inhoud van een krant. Uitgevers gaan hun ziel niet voor een paar dollar verkopen aan Apple volgens Hopfen.

De commotie rond de Duitse tabloid Bild komt voor Apple op een zeer ongunstig moment. Op dit moment zijn uitgevers massaal bezig om hun gedrukte edities geschikt te maken voor distributie op de iPad.

Bild is niet het eerste Duitse Blad wat verboden is door Apple, vorig jaar november had het weekblad Stern identieke problemen met Apple om een erotische foto galerij.

De International Federation of Periodical Press heeft nog geen reactie gegeven.

Bron: Guardian.co.uk