Dubbele camera voor iPhone 7 Plus is nog niet goed genoeg

Een gebruiker van het Chinese sociale netwerk Weibo met goede connecties bij Apple toeleverancier Foxconn heeft informatie opgepikt dat de iPhone 7 Plus toch geen dubbele camera krijgt.
cam
Dat heeft er mee te maken dat de dubbele lens voor de iPhone 7 Plus nog niet goed genoeg is. Het zou kunnen dat de toeleverancier niet voldoende camera’s kan leveren of dat de dubbele camera niet aan de extreem strenge normen van Apple voldoet. Qua camera in de iPhone heeft Apple inmiddels een zeer goede naam opgebouwd en de huidige norm mag niet worden opgevolgd door een nieuwe camera die problemen geeft.
dubbele camera iPhone 7 Plus
Toeval of niet maar Terry Gou, directeur van het Taiwanese Hon Hai, beter bekend als Foxconn liet eerder deze week ook weten dat de vraag naar de iPhone voorlopig zal afnemen en pas weer zal aantrekken aan het begin van 2017. Of dat te maken heeft met het ontbreken van de dubbele camera op de iPhone 7 Plus blijft giswerk maar wat we wel weten is dat er niet veel vernieuwing te zien zal zijn bij Apple’s nieuwe iPhones.

Volgend jaar zien we een geheel nieuwe iPhone 8 en het is volgens insiders bij Foxconn onwaarschijnlijk dat Apple het experiment met de dubbele camera dan alsnog gaat introduceren.