Draag je Apple Care Protection plan over van je oude naar je nieuwe Mac

Apple geeft standaard 1 jaar garantie op Apple producten. Via het Apple Care Protection plan kan je voor de iPad voor € 99 een jaar extra garantie bijkopen. Dat geld kan je beter besparen want consumenten in de EU hebben wettelijk recht op minimaal 2 jaar garantie. Als je aanspraak wil maken buiten de garantie termijn van 1 jaar heb je wel een probleem en moet je praten als brugman om alsnog aanspraak te maken op garantie bij Apple. Het zou handig zijn voor consumenten als Apple deze wettelijke EU-richtlijnen gewoon overneemt in de garantie bepalingen.

Kopers van een MacBook, Pro, Air kunnen ook een Apple Care Protection plan kopen vanaf € 249 zodat je in totaal 3 jaar garantie hebt. Je betaald voor 2 jaar aanvullende garantie terwijl je wettelijk gezien eigenlijk maar 1 jaar zou moeten betalen.

Tot voor kort was het AppleCare Protection Plan niet overdraagbaar en gebonden aan het serienummer van je Mac maar Apple gaat dit veranderen zodat je bij aankoop van een nieuwe Mac het AppleCare Protection Plan van je oude Mac kan overzetten naar je nieuwe Mac. Op die manier is het niet nodig om weer een nieuw AppleCare Protection Plan te kopen.

Een AppleCare Protection Plan voor de iPhone is in Nederland nog niet te koop maar wel in onze buurlanden voor € 69 Als je een iPhone hebt gekocht via T-Mobile dan heb je standaard twee jaar garantie.

Apple Care koop je overigens niet bij je Apple Dealer of via Apple zelf maar via eBay of Marktplaats, dan bespaar je al gauw honderd euro op de aanschafprijs als je een MacBook Pro hebt. Als je via Marktplaats koopt handel dan in persoon en ga niet vooraf geld overmaken….