Draadloze microfoon en Modosteady voor de iPhone 3GS

Neal stuurde ons foto’s van een deels zelf gebouwd iPhone 3GS statief met een draadloze Sony microfoon. De basis is een Manfrotto 585 Modosteady. Een 3 in 1 Steadycam, schouderstatief, en tafelstatief wat momenteel afgeprijsd is en normaal 200 euro kost maar al te koop is voor € 95,00 maar ook voor de helft op marktplaats te vinden is.

Op de Modosteady heeft Neal een L-profiel van staal gemonteerd en vast gezet met een bout. Op het L-profiel heeft hij een oude transparante iPhone case gemonteerd waar de iPhone 3GS in te klikken is.

neal steady

Een goedkope 3 in 1 oplossing om beter videobeelden te maken met de iphone 3GS, of zoals Neal het zelf schrijft in zijn mail “Just add 3GS and your klaar”.

Voor het slechte audio van de iPhone 3GS heeft hij ook nog een oplossing maar die is niet goedkoop. Een draadloos microfoon systeem van Sony uit de UWP serie. Bekroond om zijn betrouwbaarheid en stabiele ontvangst. De set bestaat uit een zender en ontvanger en is met een mini jack aan te sluiten op de audio ingang van de iPhone 3GS. Op die manier is iedere XLR microfoon draadloos te maken. Zo zou je iemand kunnen interviewen met een dasspeld microfoon maar ook gewoon een huis tuin en keuken XLR microfoon kunnen gebruiken.

wireless

De vraag is natuurlijk wie gaat dit gebruiken en kan dit überhaupt betalen? Het audio gedeelte is leuk voor een opname met een iPhone 3GS waarbij je niet opgemerkt wil worden. Geen gedoe meer met verborgen camera’s in tassen maar gewoon met een iPhone 3GS alleen dan maar hopen dat diegene die je opneemt zich niet gaat afvragen waarom er een  XLR plug in de iPhone 3GS  zit.

Het Modosteady statief is een goedkope oplossing als je mooie beelden wil gaan maken met je iPhone 3GS. Dat kan als je kijkt naar de videoclip van Reyna Perez de basis van die clip was belichting plus een goed statief. De modosteady is in ieder geval de helft goedkoper dan de Zacuto Zgrip iPhone Pro waar we vorige week over schreven en als je geluk hebt ook al te vinden op marktplaats voor zo’n 50 euro.

Steadycam 3-1

Neal thanks for the pictures and the information!