Do Camera van IFTTT laat je foto’s versturen naar vooraf bepaalde bestemmingen

IFTTT staat voor if this then that en heet sinds kort IF. Met de app is het mogelijk om een trigger te gebruiken om bijvoorbeeld een notificatie op je iPhone of iPad te ontvangen als de temperatuur in je huis boven een vooraf ingestelde temperatuur stijgt. Meer daarover kan je lezen in onze uitgebreide Nest review.
IF 1
De IF triggers in de vorm van apps bevatten minuscule scriptjes waarmee je veelgebruikte taken kan automatiseren. Zo is er sinds kort ook het gratis Do Camera van IFTTT. Met deze app kan je niet alleen foto’s naar jezelf sturen maar ook delen met vrienden,  Twitter, 500px, Flickr, Gmail, WordPress, Dropbox, Evernote, Facebook, LinkedIn, Weibo, OneDrive en nog veel meer.
IF 2
Als je al een gratis IFTTT account hebt kan je meteen beginnen met het uitvoeren van het eerste scriptje door jezelf een foto te sturen. Hierna kan je beginnen met het invoeren van taken om foto’s geautomatiseerd te versturen naar vooraf bepaalde eindbestemmingen variërend van WordPress websites, Twitter, FaceBook of vrienden en familie. Do Camera van IFTTT is via deze link gratis te downloaden in de App Store. Naast Do Camera is er ook Do Button en Do Note met vergelijkbare geautomatiseerd taken. Meer informatie en de bijbehorende links naar de applicaties kan je hier vinden.