Display resolutie van iPad 3 is een verdubbeling van de pixels van de iPad 2

De New York Times wist eerder deze week te melden dat de volgende generatie iPad een “truly amazing“ display krijgt. Een iPad met een Retina-Display in de volksmond klinkt mooi en je zou het qua resolutie kunnen vergelijken met het display van een 27 inch iMac wat je in een iPad display propt.

David Smith heeft het via de onderstaande afbeelding iets meer tastbaar weten te maken. In het groene kader zien we de resolutie van de iPad 2 met 1024×768 pixels. Als de  iPad 3 een Retina display krijgt zal de resolutie vermoedelijk zo’n 32048×1536 pixels zijn een verdubbeling van de iPad 2 resolutie. Voor de kommaneukers… inderdaad 96 pixels minder dan het display van een 27 inch iMac maar een aanzienlijke hogere resolutie dan het display van de huidige 17 inch MacBook Pro met een resolutie van 1920×1200 pixels.

Het nieuwe display van de volgende generatie iPad is trouwens wel een nachtmerrie voor software ontwikkelaars omdat ze hun apps wederom moeten aanpassen aan de hogere resolutie van de iPad 3.