Display iPhone 6 en 6 Plus krast sneller dan voorgaande modellen

Meerdere iPhone 6 en iPhone 6 Plus eigenaren klagen op Apple’s Support forum over het display van hun toestel. Dat zou sneller krassen dan voorgaande iPhone modellen.

Het eerste bericht over dit euvel zien we op 23 september verschijnen, dat is 4 dagen na de start van de verkoop van de iPhone 6 in de Verenigde Staten. Inmiddels zijn er 626 reacties met klachten over krassen op het display van de iPhone 6 (Plus) en dat zijn er aanzienlijk meer dan de klachten over de buigzaamheid van de iPhone 6 (Plus). Vreemd genoeg lezen we er (nog) vrijwel nergens iets over.

Veel eigenaren van een iPhone 6 (Plus) geven aan dat ze extreem voorzichtig zijn omgegaan met hun toestel maar dat er na een week vooral in de hoeken toch krasjes zijn ontstaan.

Apple gebruikt voor de iPhone 6 en de 6 Plus vermoedelijk Corning Gorilla Glass 3, dit is extreem krasvrij en zelfs buigzaam zagen we tijdens de iPhone 6 bendgate. Het is heel goed mogelijk dat de samenstelling van dat glas anders is geworden en dat het daardoor toch kwetsbaar is.

De onderstaande foto is van een iPhone 6 eigenaar die zijn toestel altijd in een tasje (bekleed met microfiber) heeft vervoerd. Door de wrijving van het vervoer zijn er vermoedelijk stof of zandkorrels gaan schuren op het display wat een polijstende werking tot gevolg had. Op het display zijn kleine krasjes te zien.

Apple heeft nog geen reactie gegeven maar er zijn iPhone 6 (Plus) eigenaren die hun toestel onder garantie hebben laten vervangen bij een Apple Store maar ook personen die dat dan weer niet voor elkaar hebben gekregen.

krassen