Display iPhone 4 versus Droid X, HTC Droid Incredible en de HTC EVO

PCMag heeft de displays van de Motorola Droid X, HTC Droid Incredible en de HTC EVO vergeleken met het iPhone 4 display. In de test zijn helderheid, contrast en realistische weergave van kleur onder de loep genomen. De Droid X en de HTC EVO maken gebruik van traditionele TFT displays, de iPhone 4 heeft een IPS LCD, en de Droid Incredible een AMOLED display.

Uit de test blijkt dat de iPhone 4 het beste display heeft met een volledige 24-bit kleurenweergave, de helderheid en het contrast zijn ook erg goed. De kleurnauwkeurigheid zou zelfs nog beter kunnen als Apple dit niet had gelimiteerd.

De Motorola Droid X haalt de tweede plaats met een goede helderheid. Het contrast is bijna gelijk aan dat van de iPhone 4 en de kleurnauwkeurigheid is extreem nauwkeurig.

De HTC Droid Incredible is winnaar als het op contrast aankomt, maar het 16-bit display toont wel oververzadigde kleuren. De helderheid is voor gebruik buiten slecht.

De HTC EVO 4G heeft geen pluspunten maar dat betekent niet dat het een slecht display heeft. Wel te zware competitie van de bovenstaande smartphones.