Diabetes Fonds lanceert iPhone applicatie tegen diabetes type 2

 Gisteren is de nieuwe campagne van het Diabetes Fonds van start gegaan met de boodschap dat voldoende beweging diabetes type 2 helpt voorkomen. Speciaal voor deze campagne zijn een gratis ringtone en een iPhone applicatie ontwikkeld. Hierin moedigt Daryl, jouw persoonlijke fitnessinstructeur, je aan tot meer bewegen.

df

Daryll van het Diabetes Fonds is jouw personal fitnesscoach op de iPhone. Hij laat je zien hoe makkelijk het is om een beetje extra te bewegen. En dat is belangrijk want bewegen is de beste bescherming tegen Diabetes type 2. Daryll heeft 2 oefeningen voor je bedacht.

Armpje verwisselen

Zodra je de oefening start krijg je Daryll aan de telefoon. Houd je telefoon bij je oor. Zodra de muziek start beweeg je de telefoon voor je borst of buik langs. Pak vervolgens je telefoon vast in je andere hand en houd hem bij je andere oor. Op het ritme van de muziek pak je hem weer terug in je andere hand enzovoort.

Vind in het ritme van de muziek het juiste tempo van de armwisseling. Ga je te snel of te langzaam dan zal Daryll jou op zijn eigen wijze corrigeren…

Phonejoggen

Voor de gevorderde mobilefitnesser heeft Daryll de oefening Phonejoggen. Het is eigenlijk heel simpel; je houdt je telefoon bij je oor en gaat joggen! Zorg ervoor dat je de schouders goed losgooit tijdens het joggen zodat Daryll met je mee kan voelen of je te snel of te langzaam beweegt. Is dit het geval dan kan je verwachten dat Daryll je weer op het juiste pad zet!

Daryl zal tijdens de spits ook op de radio te horen zijn door je aan te moedigen tot ‘filefitness’. Meer informatie op de website van het Diabetes Fonds. De Mobilefitness applicatie is gratis te downloaden via de App Store

df3