Derde generatie Nest Learning Thermostaat is nu verkrijgbaar in Nederland en België

Nest introduceerde vanmorgen de derde versie van zijn slimme thermostaat in Europa en daarmee ook in Nederland en België. De Nest thermostaat heeft een nieuw design en is niet alleen dunner dan zijn voorganger maar het display is 40% groter met een hogere resolutie van 229 pixels per inch. 25% meer pixels dan in de huidige generatie Nest waar we vorig jaar nog een uitgebreide review over schreven. In de zogenaamde sluimer mode is nu ook altijd de temperatuur of een analoge of digitale klok op afstand af te lezen in je huiskamer. Dit kan je overigens ook uitschakelen.
nest1
Veel mensen zullen ook blij zijn dat de Nest Learning Thermostaat nu ook OpenTherm tweewegcommunicatie aankan en daarmee nu ook met combiketels kan communiceren. Hierdoor kan er nauwkeuriger worden berekend hoeveel energie er verbruikt moet worden om een ruimte warm te houden. Daarmee verleng je de levensduur van je ketel en bespaar je nog meer energie. Nieuw is ook dat de Nest Learning Thermostaat ook je boiler kan aansturen. Het warmwaterschema kan je vanaf je iDevice of Nest Thermostaat bedienen. Na twee dagen afwezig gaat de boiler over op de Auto-Afwezig mode.
nest2
De detectie van temperatuur en beweging van de Nest Thermostaat is nog beter geworden. Via de vernieuwde gebruikersinterface kunnen temperaturen, waarschuwingen en berichten eenvoudiger worden afgelezen.

Lionel Paillet, General Manager Europa bij Nest:

“Miljoenen Nest-huizen wereldwijd hebben samen al ongeveer vier miljard kWh aan energie bespaard, vergeleken met wanneer de thermostaat op een vaste temperatuur had gestaan. En nu kunnen onze Europese klanten dankzij gloednieuwe software en hardware nóg meer besparen met de warmwaterbediening op afstand en compatibiliteit met OpenTherm, zonder dat dit ten koste gaat van hun comfort. En we gaan door met het vergroten van onze aanwezigheid in Europa. De derde generatie Nest Thermostat zal verkrijgbaar zijn via duizenden retaillocaties, professionele distributeurs, direct via Nest Pro installateurs, en met korting of zelfs zonder kosten via energieleveranciers.”

Nest3

De derde generatie Nest Learning Thermostat is per direct verkrijgbaar voor € 249,00 De standaard voor de nieuwe Nest Thermostaat wordt apart verkocht voor €35,00

Meer informatie over verkooppunten kan je hier vinden. Omdat bij de installatie van de Nest Thermostaat wordt gewerkt met netstroom, wordt professionele installatie sterk aanbevolen.