Derde generatie iPhone 2009

MacRumors heeft wederom een foto van een backcover van de iPhone 2009? met een matte achterkant. In februari was een soortgelijke foto zien en die was toen afkomstig van iPodObserver en later ook op MacRumors te zien.

2009

iPodObserver had vorig jaar de eerste spy foto van de iPhone 3G en denkt dat de foto echt is en wij vermoeden het ook. Diverse bronnen zeggen dat de iPhone 2009 en matte achterkant krijgt. Een ander gerucht wat we deze week oppikten is dat Apple graag wil dat de iPhone niet meer in een hoesje verdwijnt waardoor het Apple logo niet meer zichtbaar is. Daardoor zou er gewerkt zijn aan een robuuste achterkant met een matte “rubberen”  uitstraling die minder vatbaar is voor beschadigingen en krassen. Daarbij wil Apple koste wat kost voorkomen dat er weer problemen ontstaan met de achterkant van de iPhone zoals de veelbesproken scheurtjes in de iPhone 3G. 

20092

De afbeelding van de matte iPhone backcover hierboven verscheen in februari ook op de website van MacRumors. Net als de eerste echte foto van de iPhone 3G is hij destijds afgedaan als nep. De P en de H in het logo zouden te dicht op elkaar staan. Op de foto die vandaag verscheen op de website van MacRumors klopt de naam iPhone wel. Wat wel opvalt is dat de camera opening er gephotoshopped  uitziet. 

iphone3rdgen3

 

Op Benm.at is een een Mockup verschenen die gemaakt is naar aanleiding van de geruchten over de componenten voor de derde generatie iPhone die al te koop zijn via een Chinese website. Samen met de vandaag verschenen foto van de achterkant van de derde generatie iPhone een aardige weergave van wat we kunnen verwachten over iets meer dan een week op het WWDC.