Death Grip blijft iPhone 4 achtervolgen

De grootste technische blunder van 2010 is ongetwijfeld de Death Grip van de iPhone 4. Toen Apple onlangs in januari de iPhone 4 introduceerde met een gewijzigde antenne voor het CMDA-netwerk van de Amerikaanse telecom provider Verizon hadden wij verwacht dat de Verizon iPhone 4 geen last meer zou hebben van de Death Grip. Een dag later bleek al dat, dat niet het geval is. Volgens Apple vereist het Verizon netwerk een andere antenne en is er niets gedaan om de ontvangstproblemen van de iPhone 4 op te lossen. Dat klopt want ook de iPhone 4 voor Verizon heeft last van de Death Grip. AnandTech testte de Verizon iPhone 4 een dag na de release en uit die test blijkt dat Apple het probleem nog niet heeft opgelost.

Tijdens een Field Test zonder de Death Grip toe te passen was het onvangst -65 dBm. Op het moment dat je de antenne van de Verizon iPhone 4 aanraakt zakt het signaal naar -83 dBm, volgens AnandTech vergelijkbaar met testen die ze tijdens de lancering van de eerste iPhone 4 hebben gedaan op het AT&T netwerk.

Die test is zo’n anderhalve maand geleden al verschenen maar dat is Consumer Reports, de Amerikaanse Consumentenbond kennelijk ontgaan want ze publiceerden vorige week ook een uitvoerige test waaruit blijkt dat de antenne van de iPhone 4 voor het Verizon netwerk ook last heeft van de Death Grip. Veel mensen zullen de test van Consumer Reports niet serieus nemen maar net als in Nederland heb je nog steeds mensen die volledig vertrouwen op een test van de Consumentenbond en Amerikaanse consumenten die geen blogs lezen zullen ongetwijfeld schrikken van de video van Consumer Reports en de aankoop van een iPhone 4 uitstellen. Op zich is dat geen slecht idee want de iPhone 5 komt al over zo’n 4 maanden op de markt.

Het probleem van de antenne is identiek aan de test die ze eerder hebben gedaan met de AT&T iPhone 4 en is vooral op plekken met een slechte netwerk verbinding een probleem. Wij hebben met onze iPhone 4 geen probleem meer sinds we op een netwerk zitten met een goed ontvangst en kunnen de Death Grip niet meer reproduceren en gebruiken hem zonder bumper-case of hoesje die de antenne bedekt. Het ligt dus niet helemaal aan de antenne van de iPhone 4 maar ook aan het signaal van je telecomprovider.

[yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=QwgjAK2IRn0′]