De zes meest gebruikte iPhone Apps van een iPhoneographer

Er zijn meer dan 2,920 foto applicaties in de App Store om deze allemaal te testen is onbegonnen werk. Glyn Evans doet dat wel en heeft een iPhoneography website waar regelmatig erg goede foto applicaties te vinden zijn voor de iPhone. Evans is begonnen met zijn website in november 2008 met de titel “just another iPhone photography blog.” Na anderhalf jaar later is het de meest bezochte iPhone website over iPhone fotografie met. 30.000 bezoekers per maand.

Op het blog zijn dagelijks de meest interesantei iPhone foto Apps te vinden, reviews en showcases van getalenteerde iPhone fotografen. Het is geen full time job want Evans werkt daarnaast in de IT en is zijn hele leven al gek van fotografie. Na de aankoop van een iPhone met een 2-megapixels camera bleef hij in eerste instantie zijn Canon 400D gebruiken maar door de foto Apps in de App Store zag hij het nut van de iPhone als camera en gebruikt hij zijn zijn Canon nauwelijks meer.

MacWorld sprak met Evans en vroeg naar zijn meest favoriete foto applicaties voor de iPhone:

Perfectly Clear

Perfectly clear is te koop voor €2,39 en is een kleurcorrectie App waarmee je een iPhone foto aanzienlijk kan verbeteren. Niet alleen qua kleur maar ook de helderheid, contrast en scherpte. Voordeel van de applicatie is dat je het eindresultaat in een split-screen kan zien voordat je het filter toepast.

Hipstamatic

Hipstamatic is momenteel zeer geliefd onder de vintage-film iPhoneographers. Deze applicatie maakt van de iPhone een oude analoge camera met een filmrol, flits en lens opties. Via de applicatie kan je aanvullende opties kopen waarmee er in totaal 216 foto effecten mogelijk zijn. Te koop voor €1,59 in de App Store.

AutoStitch Panorama

AutoStitch Panorama is te koop voor €2,39 en maakt een panorama foto van meerdere foto’s.

Color Splash

Color Splash is te koop voor €1,59 in de App Store en maakt je iPhone foto zwart/wit waarna je een selectie in kleur kan veranderen.

Spica-Super Monochrome

Er zijn honderden Apps waarmee je een foto zwart/wit kan maken maar volgens Evans uiteindelijk maar twee die het echt goed doen. De eerste is Spica-Super Monochrome. De applicatie maakt van kleuren foto’s goede zwart/wit foto’s met een goed contrast en waarbij zelfs de “filmkorrel” te zien is. Foto;s die zijn bewerkt met Spica-Super Monochrome lijken alsof ze zijn genomen met een oude analoge old-school film camera. Te koop in de App Store voor €0,79

Vint B&W

Vint B&W is een applicatie om een iPhone foto zwart/wit te maken en is volgens Evans een van de weinige foto applicaties waarmee je goede zwart/wit foto’s kan maken en ook nog eens in slechte licht omstandigheden. Te koop voor €0,79 in de App Store