De weg naar een volledig waterdichte iPhone is nog lang

De afgelopen week zagen we op andere media veel berichten over de iPhone 6s waaruit je zou kunnen opmaken dat de nieuwe smartphone van Apple (deels) waterdicht is. Wij waren ook verbaasd dat de nieuwe iPhone 6s en de iPhone 6s Plus meer dan een uur in een bakje met water konden blijven liggen en daarna nog steeds functioneerden.
water
iFixit ontdekte vervolgens dat er in de iPhone 6s (Plus) een pakking van rubber zit die beter in staat is om water tegen te houden. Daarnaast is het logic board bewerkt met een coating die vocht tegen kan houden. Vermoedelijk heeft Apple dat ook gedaan met de connectoren en de kabels in de iPhone 6s.
pakking
iFixYouri liet vervolgens zien dat er in een iPhone 6s na een watertest gewoon water zat en daaruit blijkt ook dat het water via de ingangen van de koptelefoon en de Lightning connector gewoon naar binnen loopt. Als de iPhone 6s (Plus) waterdicht zou zijn dan het Apple dit wel kenbaar gemaakt tijdens de keynote of op de website. Daarover is niets terug te vinden. De iPhone 6s is beter in staat om water tegen te houden als er een keer iets mis gaat of als je in een wolkbreuk terecht komt, dat is iets anders dan dat je er mee in een zwembad kan duiken.
water
Waterdichte smartphones zijn op zich niet nieuw. Sony maakt ze al enige tijd en bij de introductie zagen we de onderstaande reclame afbeelding waaruit blijkt dat je er rustig mee in een zwembad kan duiken. Daar zijn ze al op teruggekomen. Sony waarschuwt nu dat de (nieuwe) toestellen niet waterdicht zijn. Inmiddels zijn ook de eerste geruchten verschenen over de iPhone 7 en uit een patent wat in handen is van Apple blijkt dat de iPhone 7 wel eens echt waterdicht zou kunnen zijn. Wij kunnen het ons nog nauwelijks voorstellen en tot het tegendeel is bewezen zijn die iPhone 7 geruchten maar geruchten.
sony