De week die was

Vanwege een last minute vakantie de afgelopen week waren er even geen updates op iPhone Nieuws Blog maar we zijn weer terug. Een vakantie zonder RSS feeds, Twitter en zelfs geen internet was wel even schrikken maar hierbij een selectie van het nieuws van afgelopen week:

Software update

Apple heeft voor de iPhone en de iPad een software update uitgebracht om het PDF-beveiligingslek te dichten. De update is via iTunes te installeren voor de iPhone 3G, 3GS en de iPhone 4. De iPhone firmware versie is inmiddels bij versie 4.0.2 en de iPad heeft versie 3.2.2 gekregen. De eerste generatie iPhone en sommige iPod touches die geen iOS 4 kunnen draaien blijven kwetsbaar en lijkt een hardware upgrade of een jailbreak de enige oplossing om het beveiligingslek te dichten.

Adobe Photoshop express

Adobe Photoshop Mobile heeft een update gekregen (inmiddels twee) en heet nu Adobe Photoshop express. De applicatie is nog steeds gratis verkrijgbaar via de App Store en is nu ook naast de iPhone geschikt voor de iPad. Vreemd is wel dat de applicatie nog geen ondersteuning heeft voor het Retina display van de iPhone 4.


T-Mobile gebruikt Orange UMTS-licentie voldoende

In 2009 en 2010 kreeg T-Mobile dwangsommen opgelegd van vijf miljoen euro omdat de provider de UMTS-licentie van Orange niet voldoende zou gebruiken. Inmiddels blijkt uit metingen van het Agentschap Telecom dat T-Mobile voldoende gebruik maakt van de twee UMTS-licenties waarover het bedrijf beschikt. Wegens de grote populariteit van de iPhone kamt de provider al maanden met netwerk problemen. Het netwerk is soms niet beschikbaar of erg langzaam. Onlangs maakte T-Mobile bekend voor het eind van dit jaar 57 miljoen euro te investeren in het 3G-netwerk om de problemen op te lossen.

iPhone 4 of een iPad?

Veel gestelde vraag die we de afgelopen weken kregen: moet ik nu een iPhone 4 kopen of een iPad? Veel mensen die in april al een iPad hebben gekocht en onlangs een iPhone 4 klagen inmiddels over de iPad. In tegenstelling tot de iPhone 4 is de iPad qua functionaliteit al weer verouderd. Door het ontbreken van iOS 4 heeft de iPad o.a. (nog) geen multitasking en een unified inbox. De herfst lijkt hier inmiddels al aangebroken als je naar buiten kijkt maar de iOS 4 update voor de iPad laat nog wel even op zich wachten. Qua functionaliteit kan de iPhone 4 ook meer en is natuurlijk ook handiger om mee te nemen. De iPad is vooral handig voor thuis gebruik.

Marktaandeel Android groeit zeer snel

Analistenbureau Gartner laat zien dat het marktaandeel Android het afgelopen jaar explosief is gegroeid van 1,8% naar 17,2%. De groei gaat vooral ten koste van Nokia, BlackBerry en het Windows Mobile besturingssysteem wat voorheen op veel smartphones zat die nu voorzien zijn van Google Android besturingssysteem. Het wereldwijde marktaandeel Android is inmiddels 3% meer dan het iPhone aandeel. Dit heeft er vooral mee te maken dat Apple de vraag naar de iPhone niet aankan en de niet zo beste introductie van de iPhone 4.
Mark Papermaster stapt op

Mark Papermaster verantwoordelijk voor de iPhone en iPad hardware gaat Apple verlaten. Volgens geruchten zou Papermaster moeten opstappen vanwege de antenne problemen van de iPhone 4. Volgens andere bronnen is dat onzin omdat de antenne van de iPhone 4 al voor de komst van Papermaster bij Apple is ontwikkeld.


Vodafone stopt met Fair Use Policy mobiel internet

Vodafone schrapt het onbeperkt mobiel internetten per 6 september voor nieuwe klanten en bij verlenging van abonnementen, aldus een woordvoerder van het telecombedrijf afgelopen zaterdag. De nieuwe abonnementen gaan uit van een maximumverbruik tot maximaal 250 MB of 1 GB per maand. De nieuwe databundels liggen ruim boven de huidige Fair Use Policy waar klanten nu € 9,50 per maand voor betalen. Dataverkeer buiten de bundel kost 0,30 euro per MB of 10 euro per gigabyte.
Ook KPN heeft aangekondigd dat onbeperkt internetten niet meer van deze tijd is en gaat eind dit jaar nieuwe databundels introduceren. Volgens een woordvoerder is onbeperkt Mobiel internet een massafenomeen geworden.

Ltd Tools iPhone 4 Case

Mocht je nog op zoek zijn naar een iPhone case die voorkomt dat het glas van je iPhone 4 niet snel breekt dan is de case van Ltd Tools een optie. Ze hebben een iPhone case gemaakt van roestvrijstaal met een flip cover die qua design erg lijkt op een Motorola Razor.

Aan de onderkant van de case is een uitsparing gemaakt voor visitekaartjes en je kan een keycord aan de case bevestigen zodat je de iPhone om je nek kan hangen. Nadeel is wel dat metaal het ontvangst van de iPhone 4 niet echt zal bevorderen en dat de case $ 95 kost. Voor dat geld koop je wel iets aparts en ze zijn met de hand gemaakt.