De week die was

Na een week vakantie hierbij de opvallendste berichten die we in onze RSS feeds tegenkwamen:

iOS 4.3.3 update

Op 4 mei gaf Apple de iOS 4.3.3 update vrij waarmee alle ophef over het vastleggen van de locatiegegevens ook meteen is opgelost. De cache gegevens van de locatie database is kleiner geworden en ook niet meer te benaderen via de backup die in iTunes is te vinden. Als je de locatievoorzieningen op je iPhone of iPad uitschakelt worden er helemaal geen gegevens meer opgeslagen. De update is overigens niet beschikbaar voor gebruikers van een eerste generatie iPhone en de iPhone 3G waardoor de Consumentenbond Apple oproept om alsnog een update vrij te geven zodat de gebruikers van deze oudere iPhones de locatieproblemen ook kunnen uitschakelen of oplossen. Wij denken dat gebrukers van een eerste generatie iPhone of een iPhone 3G beter kunnen upgraden naar een wat nieuwere iPhone zodat er nog veel meer problemen verholpen zullen worden.

OTA iOS updates

Dat updaten van je iPhone en iPad zou in de toekomst wel eens een stuk sneller kunnen gaan want Apple is in gesprek met de Amerikaanse telecomprovider Verizon om OTA updates (over-the-air-updates) te gaan aanbieden. Groot voordeel van over-the-air iOS updates is dat je bij een firmware update niet meer zo’n 600MB via iTunes moet downloaden om je iPhone of iPad te updaten maar dat je slechts een kleine update download die de oude firmware voorziet van nieuwe functies en verbeteringen. Gebruikers van het Verizon netwerk kunnen vanaf de herfst OTA updates installeren en het is nu nog onduidelijk wanneer de rest van de iOS gebruikers gebruik kunnen gaan maken van deze functie. Vermoedelijk zit de functie in iOS 5 verwerkt zodat iPhone, iPad en gebruikers van iPod touches binnenkort eenvoudig kunnen updaten zonder een computer.

iPad met 3D op komst?

RCR Wireless heeft uit betrouwbare bronnen vernomen dat de volgende generatie iPad voorzien zal worden van 3D technologie zodat je geen 3D brilletje nodig hebt om 3D video’s te zien. Het gerucht is vooral een wens van filmproducenten die fims graag willen verkopen op voor weergave op tablets zoals de iPad. Ook de game industrie kan niet wachten op het moment dat 3D technologie zal worden geïmplementeerd in de iPad en de iPhone. Tot nu toe is de 3D weergave van bestaande hardware nog niet erg indrukwekkend, hopelijk gaat Apple daar verandering in aanbrengen.

Lichtlekkage iPad 2

De meeste iPads 2 die wij tot nu toe hebben gezien hebben allemaal last van lekkend licht, de LCD-displays met lichtlekkage zijn gemaakt door LG en dat is ook de oorzaak dat Apple na de introductie van de iPad 2 niet genoeg iPads kon leveren. LG wist slechts 3,2 miljoen displays te fabriceren in vier maanden en dat kwam vooral door productieproblemen. Samsung maakt ook LCD-displays voor de iPad 2 en die hebben geen last van het lekkende licht in de randen van de iPad 2. LG heeft het probleem nu opgelost en kan nu ook displays produceren die geen last hebben van het lekkende licht. Gezien het aantal iPads 2 die wij hebben gezien met het lekkende licht en de bevestiging van de productieproblemen bij LG lijkt het ons redelijk dat je een iPad 2 met lekkend licht gewoon binnen de garantietermijn kan omruilen voor een exemplaar die er geen last van heeft.

Merknaam Apple is door introductie iPad in 2010 een stuk meer waard

De afgelopen 4 jaar stond Google op nummer één als meest waardevolle merk in de BrandZ ranking van Millward Brown maar sinds vandaag heeft Apple die notering. Apple is als merknaam meer dan 153 miljard dollar waard en de stijging van 84% ten opzichte van vorig jaar is vooral te danken aan de introductie van de iPad.

promo codes van iSupr8

De software ontwikkelaar van iSupr8, Bruce stuurde ons vijf promo codes van iSupr8 ter ere van een update die de applicatie nu ook compatible maakt met de iPad 2. De review die we eerder maakten van iSuper8 kan je hier lezen en sindsdien is de applicatie al een stuk beter geworden. Als de promo codes al gebruikt zijn dan is iSupr8 ook te koop via de App Store voor € 1,59 iSupr8 werkt met de iPhone 4, iPad 2, iPhone 3GS en de vierde generatie iPod touch. Meer informatie over iSupr kan je hier vinden.

  1. 6PXFHKLAKPA4
  2. WYTLTKJLYKY6
  3. KKTPEP6WKRJR
  4. 3AWPXEKY3WTH
  5. WHKHXRL7HNL3

Werkomstandigheden bij Foxconn blijven slecht

Er is weer een rapport verschenen dat de werkomstandigheden bij Foxconn zeer slecht zijn. Veel nieuws is er niet te vinden in het rapport afgezien van het feit dat de medewerkers nog steeds krankzinnige lange dagen moeten werken om enigszins een normaal inkomen te kunnen verdienen. Meer over de andere kant van Apple kan je hier lezen.