De wearable van Google en Levi’s is een spijkerjack die je telefoontje kan opnemen

Google en Levi’s lieten deze week Project Jacquard zien, een samenwerking waarbij ze kennis delen om een spijkerjack te maken met slimme stof waarmee je een smartphone kan bedienen. In de stof zitten sensoren die via een handgebaar een telefoongesprek kunnen opnemen of weigeren.
1
Om bijvoorbeeld muziek te starten of te stoppen tik je op je mouw en via een swipe beweging ga je door naar het volgende nummer.
3
De slimme jas ziet eruit als een spijkerjack maar de sensoren in de slimme stof van de jas zijn technisch vergelijkbaar met een trackpad. Ze zijn in staat om je muziek te bedienen, telefoongesprekken af te handelen en je navigatie te gebruiken.
2
De jas is vooral bedacht voor forensen die tijdens hun reis eenvoudig applicaties kunnen bedienen met de mouw van hun jas. De electronica verbruikt weinig energie en is te voorzien van stroom via kleine accu’s die netjes weggewerkt zijn in de jas.
Google jas
Het idee is niet nieuw maar slimme kleding is hip en met hulp van Levi’s ligt het spijkerjack vanaf het voorjaar van 2017 in de winkel. Wat de jas gaat kosten is nog niet duidelijk.