De TomTom Bandit action camera is niet zo goed als een RED camera

Afgelopen week publiceerden we een uitgebreide review over de TomTom Bandit action camera. Voor deze review hebben we ter illustratie nog uitgebreid gezocht naar wat flitsende beelden die met de TomTom Bandit zijn gemaakt maar die konden we niet echt vinden.
review
Vanmorgen kwamen we de onderstaande video tegen die deze week is gepubliceerd door Piotr Dabov voor een TomTom Bandit review op het Poolse DIZASTERMAG. Die video delen we natuurlijk graag.

Tijdens onze zoektocht deze week kwamen we ook de prachtige Darklight video tegen die gesponsord is door Specialized en TomTom. Dat schept blijkbaar ook meteen verwarring omdat op sociale media en op sommige websites de indruk is ontstaan dat de video helemaal is opgenomen met een TomTom Bandit:

“The new TomTom Bandit action camera takes an amazing role in the latest film Darklight released on October 20. Created by Sweetgrass Productions, this highly anticipated action movie was filmed entirely with TomTom Bandit cameras.”

sponsor
We moeten bekennen dat toen we de onderstaande video voor het eerst zagen dachten dat ons review exemplaar van de TomTom Bandit defect was maar na wat speurwerk kwamen we erachter dat de video is opgenomen met een 6K RED DRAGON camera. Desalniettemin is het een prachtige video maar dus niet opgenomen met een TomTom Bandit. Wat je wel kan doen met een TomTom Bandit action camera kan je hier lezen.

Update: TomTom heeft 3 dagen na publicatie van het bovenstaande bericht de onderstaande video uitgebracht. Een iets betere weergave van wat je kan verwachten van de TomTom Bandit maar veel shots in de video zijn nog steeds opgenomen met een Red camera en dat is toch best wel misleidend. Bij de TomTom video op YouTube staat namelijk de volgende tekst:

 In this edit, we share the experience of these riders as recorded on the TomTom Bandit action cameras.